Na území Zemplína došlo k zníženiu počtu štrajkujúcich škôl

27.11.2012 Michalovce

Michalovce/Sobrance 27. novembra (TASR) - Na území Zemplína došlo k poklesu štrajkujúcich škôl oproti pondelku 26. novembra. Vo viacerých základných a materských školách regiónu sa dnes začalo opätovne vyučovať.

Ako TASR informovala predsedníčka michalovskej Rady Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (OZPŠaV) Viera Dojčáková, v Michalovciach sa dnes začalo opätovne vyučovať v piatich mestských materských školách (MŠ). Keďže sa ďalšie tri do štrajku vôbec nezapojili, na území mesta sú od dnešného dňa v prevádzke všetky MŠ.

Zároveň dodala, že v Michalovskom okrese zostáva pre štrajk zamestnancov školstva naďalej uzatvorených 23 základných a materských škôl. Ide o školské zariadenia pôsobiace v uvedenom meste, ako aj vo viacerých obciach regiónu.

Do štrajku sa dnes nezapojili tri MŠ so ZŠ v Sobranskom okrese. Pre TASR to potvrdila predsedníčka školských odborov v regióne Eva Papová s tým, že vyučovací proces dnes opätovne prebieha na školách vo Vyšnej Rybnici, Bežovciach a Podhorodi. V uvedenom okrese sa pre štrajk naďalej neučí na siedmich základných a materských školách.

K úbytku či nárastu počtu štrajkujúcich ZŠ a MŠ v ďalších vybraných okresoch Zemplína, a to Vranov nad Topľou, Humenné, Snina a Medzilaborce, dnes nedošlo. Týka sa to aj stredných škôl v spomínanej oblasti, informovala TASR Lýdia Bodnárová, zastupujúca v rámci OZPŠaV stredné školstvo vo východoslovenskom regióne.
 

Vyberte región